استان گوانشی

جغرافیا، آب و هوا:
استان گوانشی به مرکزیت نانینگ با مساحت 237600 کیلومتر مربع مساحت (که 2.5 درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است)، در مجاورت استان یونان در غرب، استان هونان در شمال شرقی، استان گوئیجو در شمال غرب، و جمهوری سوسیالیستی ویتنام در جنوب غربی واقع گردیده و دارای جمعیتی بالغ بر 50 میلیون نفر می‌باشدکه بیشترین جمعیت اقلیت‌های قومی را در چین دارد. بر اساس تقسیمات کشوری سال 2023، منطقه خودمختار گوانشی ژوانگ شامل 14 شهر در سطح استان، 10 شهرستان در سطح شهرستان، 60 شهرستان 806 شهر، 312 شهرستان و 646 جزیره در امتداد خط ساحل خود دارد. آب و هوای این استان نیمه گرمسیری با باران‌های موسمی است.
گوانگشی تنها منطقه خودمختار اقلیت قومی است که رو به دریا در چین و تنها منطقه ساحلی در منطقه غربی است. موقعیت جغرافیایی این استان باعث شده است که مرز غربی چین به سمت کشورهای آسه آن باز و همچنین راحت ترین مسیر خروجی دریا برای جنوب غربی است. استراتژی‌های ملی مانند مسیر زمینی و دریایی جدید در غرب، تراکم شهری خلیج بیبو و کمربند اقتصادی رودخانه مروارید این استان را مرکز مهم جاده ابریشم دریایی مبدل نموده و در الگوی استراتژیک توسعه غرب و وضعیت کلی باز شدن چین به دنیای خارج از موقعیت منحصر به فردی برخوردار است.
اقتصاد و تجارت خارجی:
در سال 2023، تولید ناخالص داخلی منطقه خودمختار گوانشی حدود 2.7 تریلیون یوآن معادل (350 میلیارد دلار) میلیارد یوان بود که نسبت به سال قبل 4.1 درصد افزایش داشت و این استان را در جایگاه نوزدهم در بین استانهای چین قرار داده است.
حجم واردات و صادرات کالا در گوانشی در سال 2023 به رقم 693 میلیارد یوان (حدود 97 میلیارد دلار) در سال 2023 رسید که نسبت به سال قبل 7.3 درصد افزایش داشته است. صادرات با افزایش 1.5 درصدی به 363 میلیارد یوان و میزان واردات با افزایش 14.6 درصدی به 329 میلیارد یوان رسید. کشورهای عضو "کمربند و جاده"، کشورهای آسه آن و کشورهای عضو مشارکت اقتصادی جامع منطقه ای RCEP به ترتیب در رتبه‌های اول تا سوم برترین شرکای تجاری این استان در سال 2023 قرار گرفته اند.
حمل و نقل:
مجموع ریل راه آهن پرسرعت در منطقه گوانشی بالغ بر 2174 کیلومتر می‌باشد و 14 شهر در سطح استان به طور کامل به هدف اتصال قطارهای ریلی پرسرعت به همه شهرها دست یافته اند. همچنین 11 فرودگاه در شهرهای مختلف استان گوانشی در حال فعالیت هستند و مهمترین بنادر آن شامل بندر خلیج بیبو، بندر بیهای، بندر Guigang، بندر Wuzhou، بندر Laibin، بندر Nanning، بندر Baise، بندر Chongzuo، بندر Liuzhou، بندر Hechi می‌باشد
منابع معدنی، طبیعی و گردشگری:
استان گوانشی سرشار از منابع معدنی به ویژه آلومینیوم، قلع و سایر فلزات غیر آهنی می‌باشد که آن را تبدیل به یکی از مراکز کلیدی تولید فلزات در چین نموده است. این منطقه خودمختار تقریباً 30 درصد از کل ذخایر قلع و منگنز در چین را در خود جای داده است. در زمینه منابع طبیعی، خلیج بیبو نه تنها به عنوان یک هاب ماهیگیری معروف در چین قلمداد می‌شود، بلکه گنجینه ای از گونه‌های زیستی دریایی جهان است.
گردشگری و آداب و رسوم قومی منحصر به فرد نیز از جاذبه‌های اصلی گوانشی می‌باشد. نقاط دیدنی مهم در این استان شامل تفرجگاه فرهنگی و تفریحی گویلین (Guilin)، منطقه فرهنگی و گردشگری لیدو(Lido) ، نمایشگاه تجاری نانینگ، منطقه گردشگری بینهای (Binhai) از مهمترین مراکز گردشگری این استان است که در این مناطق پارکهای صنعتی نیز احداث شده است. گردشگری، به ویژه در شهر گویلین Guilin، در چند سال اخیر به شدت افزایش یافت و به منبع درآمد قابل توجهی برای منطقه تبدیل شده است
بخش صنعت:
توسعه و پیشرفت بخش صنعت این استان از دهه 1980 به این سو در حوزه‌های خودروسازی، موتورهای دیزل سنگین و کودهای شیمیایی آغاز شده است. در سال 2023، کل سود شرکت های صنعتی در گوانشی به رقم 70.69 میلیارد یوان رسید که که نسبت به سال قبل 9.0 درصد افزایش داشت. صنایع سبک از جمله منسوجات، کاغذ، چرم، مواد شیمیایی و دارویی و همچنین صمغ، شکر، مواد رنگی، در کنار تولیدات صنایع سنگین شامل کارخانه‌های آهن، فولاد و سیمان در لیوجو (Liuzhou) و تولید ماشین آلات در نانینگ (Nanning) از عمده فعالیت های این استان در بخش صنعتی است. همچنین محصولات صنایع دستی متعددی که در این منطقه تولید می‌شود شامل پارچه‌های پنبه ای و رامی، کاغذ بامبو و کاغذ برنج و شانه بامبو است می‌باشد.
بخش کشاورزی:
حجم کل واردات و صادرات محصولات کشاورزی گوانشی در سال 2023 به رقم 71.9 میلیارد یوان و مجموع سطح کاشت غلات در این استان به 2834.7 هزار هکتار رسید که نسبت به سال قبل به ترتیب 19.4 درصد و 5.4 هزار هکتار افزایش نشان می‌دهد. همچنین مجموع تولید سالانه غلات 13.9536 میلیون تن به ثبت رسید بود که نسبت به سال قبل 22100 تن افزایش و 0.2 درصد افزایش نشان می دهد. عمده اقلام محصولات کشاورزی تولیدی شامل گوشت دام و طیور، برنج، غلات، سبزیجات و آبزیان می‌باشد که تولیدات سال 2023 در این اقلام به نسبت سال گذشته از 2 تا 6 درصد افزایش داشته است.
مراودات با جمهوری اسلامی ایران:
بر اساس آمار مندرج در سایت گمرک چین، حجم تجارت خارجی استان گوانشی با جمهوری اسلامی ایران در سال 2023 به رقم حدود 28 میلیون دلار رسیده است که اغلب آن را صادرات استان گوانشی به کشورمان با حدود 27 میلیون و هفتصد هزار دلار در برمی‌گیرد و الباقی صادرات کشورمان به استان گوانشی به رقم ناچیز حدود 300 هزاردلار میرسد.
عمده اقلام صادراتی از این استان به کشورمان شامل انواع ابزارآلات، روغن رزین، الیاف مصنوعی و نساجی و عمده ترین واردات این استان از کشورمان شامل زعفران و سایر محصولات خوراکی هی می‌باشد
خواهر خواندگی :
استان گوانشی با 128 شهر از 39 کشور در 5 قاره قرارداد خواهرخواندگی امضا نموده است که از این نظر در رتبه رتبه چهارم کشور چین قرار دارد. در این میان قرارداد خواهرخواندگی با 73 شهر از 11 کشور آسیایی (شامل 6 شهر از ژاپن، 7 شهر از کره جنوبی، 1 شهر از مالدیو، و 59 شهر از 8 کشور آسه آن، رتبه اول در کشور)، 12 شهر از 4 کشور آمریکایی وجود دارد. 33 شهر از 17 کشور اروپایی، 3 شهر از 3 کشور اقیانوسیه و 4 شهر از 4 کشور آفریقایی دیده می‌شود.
شهرهای استان گوانشی با برخی شهرهای آسیایی نظیر هوچی مین ویتنام و ماله مالدیو (آسیا)، شهر مونتانا آمریکا و پورتو فلیز برزیل، نویپورت بریتانیا و سیلیس ایتالیا، بوندابرگ استرالیا، و شهرایی در گامبیا و زامبیا قرارداد خواهرخواندگی امضا نموده است.